Youness Aboulakoul

Geboren in Casablanca, woont en werkt Youness Aboulakoul nu in Parijs. Hij maakte zijn debuut als danser op zeer jonge leeftijd, zowel hip-hop als urban dance verkennend, gevolgd door training in eigentijdse dans aan het conservatorium in Casablanca. Als danser werkte hij bij verschillende gezelschappen en choreografen uit Marokko en Europa, zoals Oliver Dubois, Khalid Benghrib, Rosa Sanchez en Alain Baumann, Radhouane El Meddeb en Christian Rizzo. In 2010 begon Youness Aboulakoul met eigen werk te creëren als choreograaf. Het eerste duet Logos, werd gevolgd door De Architecten (2018), in samenwerking met choreograaf en beeldend kunstenaar Youness Atbane 

Youness Aboulakoul componeert ookZijn werk is geïnspireerd door de rijkdom van Marokkaanse muziek en de geluiden uit de elektrowereld, waarbij hij deze twee mixom zijn eigen sonische universum te ontwikkelen. He componeerde originele tracks voor verschillende choreografieën en films. 

Als choreograaf, danser en muzikant toont Youness Aboulakoul een bijzondere interesse in de interactie van verschillende disciplines. Met deze meervoudige visie op kunst wil hij de grenzen van eigentijdse dans oprekken en zo nieuwe vormen van artistieke expressie laten ontstaan. 

Related Events

Grensoverschrijdende dansvoorstelling toont geweld op subtiele wijze
Het verbeelden van ‘onze’ toekomst, het oefenen van onze toekomst