Collective Urban Gnawa

Khalid Benghrib

  • Publiekelijke voorstelling
  • Workshopprogramma

Wat als we samenkomen in dans, in trance?

Internationaal geprezen choreograaf Khalid Benghrib brengt urban, eigentijdse dans en de tradities van trance in Gnawa-muziek en rituelen samen in een serie workshops. Uiteindelijk komen alle deelnemers bijeen voor een collectieve voorstelling in de publieke ruimte in het centrum van Amsterdam. In de voorstelling staat gezamenlijke ‘viering’ centraal: het vieren van jezelf als individu binnen het collectief; je lichaam verbinden met andere lichamen.
Het Collective Urban Gnawa project is een gebaar in, met en voor de stad. Het is een ruimte van collectieve uitwisseling zonder woorden; samen bewegen, samen loslaten, gedragen door de fantastische ritmes van de allerbeste Gnawa-muzikanten Hassan Boussou, Driss Aidar en Mohamed El Gasmi. Iedereen kan meedoen: alle lichamen, leeftijden, achtergronden, van beginnende dansers tot professionals. Buurtgroepen, (internationale) festivalartiesten, de festivalorganisatoren en mensen uit de hele stad doen mee. Klik hier om deel te nemen aan de workshops of kom kijken bij de voorstelling.

Nu is de tijd om samen te zijn, om samen te bewegen.

workshops & choreografie Khalid Benghrib uitvoering Khalid Benghrib, Mehdi, Yassine Khyarjij & wij allemaal muziek Hassan Boussou, Driss Aidar, Mohamed El Gasmi

wereldpremière duur 30-45 min taal n.v.t

afbeelding © Hum Khalid Benghrib

18/11/2019 16:30
Amsterdam Dokzaal
try out | Dokzaal Gratis
21/11/2019 17:00 Beursplein Amsterdam Gratis

Related Events

Hoe kunnen we samen bewegen?
Dance, trance, celebrate