Homegrown Politics

Margo van de Linde

  • DOTE-Mezrab avond

Open Mic DOTE-Mezrab Night Special

In Homegrown Politics neemt Mezrab host, theatermaker en performer Margo van de Linde het publiek mee op een reis in drie stadia rondom de vraag ‘Hoe is het persoonlijke politiek?’ Verschillende gasten delen hun vragen rondom identiteit, cultuur, gender of etniciteit. In woorden, die niet de dominante systemen representeren, maar daarentegen ruimte laten aan het ene, aan het menselijke. Hierdoor kijken we naar de omwenteling van het systeem dat voort kan komen uit intimiteit, transparantie en de bereidheid alleen te staan en te spreken.
De avond begint met de voorstelling Three Seconds van Mayar Alexan en Hoor Malas, gevolgd door  een set van storytelling en performance, waar spoken word als middel om de eigen identiteit te claimen centraal staat. Uiteindelijk wordt het publiek gevraagd te reflecteren op wat zij hebben gezien of gehoord, waaruit een collectief werk ontstaat, gesproken als door één stem.
DOTE en Mezrab presenteren samen drie DOTE-Mezrab Nights om te experimenteren met alternatieve plekken, een betrokken gemeenschap en divers publiek om zo samen de noodzaak te benadrukken van de politieke kracht van storytelling, performance en collectieve ervaring. Elke avond worden thema’s van het festival verkend aan de hand van voorstellingen, verhalen en muziek. Het programma brengt performers van het festival, improviserend publiek en lokale performers samen.

host Margo van de Linde duur 3 uur taal Engels

met speciale steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds

19/11/2019 20:00
Amsterdam Mezrab
inclusief Three Seconds Gratis

Related Events

Een reis door de smalle intieme gangen van het hoofd van de performer, haar droomwereld
Folk & Fae DOTE-Mezrab Night Special
The Music Room DOTE-Mezrab Night Special