Light Theory

Onur Karaoğlu | A Corner in The World

  • Theater

Een persoonlijke en krachtige kijk op migratie in heden en verleden

Anna is een geleerde in het middeleeuwse Istanbul. Feraye is een jonge studente, die aan de oorlog in Syrië is ontsnapt. Kaan is een acteur, die Istanbul voor altijd wil verlaten. Ze worden alle drie in verschillende tijden gedwongen om een plek achter zich te laten. Kort voordat ze hun koffers sluiten, pauzeert elk van hen even om na te denken of ze iets vergeten zijn.
Een archeologe uit de verre toekomst presenteert haar ontdekking, waarmee ze deze drie verhalen vertelt. Ons leven is een onherroepelijke opeenvolging van geforceerde reizen. Light Theory verkent de potentiële betekenis van de sporen die we in onze gemeenschappelijke toekomst achterlaten.
“In Light Theory reflecteer ik op de levens van mensen om mij heen. Er vinden op dit moment enorme politieke en culturele veranderingen plaats in Turkije. De meesten van ons vragen zich af, of we in dit land willen blijven of niet. Toen ik na begon te denken over emigratie uit Istanbul, realiseerde ik me dat migratie al eeuwen voortkomt en dat het waarschijnlijk ook nog lang zal voortduren (…). Ik besloot om deze verhalen te vertellen en te focussen op het moment, dat de personages een laatste blik werpen en hun herinnering vormen van de plek, die ze gaan verlaten” (Onur Karaoğlu)

tekst &regie Onur Karaoğlu uitvoering Okan Urun, Zinnure Türe lichtontwerp Utku Kara setontwerp Onur Karaoğlu, Utku Kara geluidsontwerp Özcan Ertek kostuumontwerp Hilal Polat fotografie Burak Çevik, Dilşad Aladağ assistent regie Yusuf Huysal productie & tournee A Corner in the World
Nederlandse première duur 70 min taal Turks boventitels Engels

afbeelding © Burak Çevik, Dilşad Aladağ

13/11/2019 20:30
Utrecht Stadsschouwburg Utrecht
onderdeel van The Journey Tickets

Related Events

Een denkbeeldig gesprek tussen regisseur, een fictief personage en publiek
Het verbeelden van ‘onze’ toekomst, het oefenen van onze toekomst