The Dead Live On in Our Dreams

Hooman Sharifi | Impure Company

  • Dans

Een poëtische roep om nader tot elkaar te komen

Sharifi’s dansvoorstelling is een verkenning, waarbij hij zichzelf voor het publiek werpt. Hij creëert, terwijl hij zich onderwerpt aan continue en spontane kritiek. De muziek, live gecreëerd op het toneel door de Iraanse muzikanten Arash Moradi en Mehdi Bagheri, gaat dieper in op de basisprincipes van zijn bewegingsmaterieel: fall, fall out, fall down, fall up, fall away.
De muziek is een element van de scenografie. Het beïnvloedt het fysieke, de verbeelding en de keuzes die Sharifi maakt. De bewegingen geven op hun beurt tegenkracht aan de muziek. Op deze manier is de muziek in het lichaam én fungeert zij als een muur, waartegen het lichaam zich kan werpen. De Perzische muziek representeert en creëert een ruimte, waarin we samen zijn voor de duur van de voorstelling.
De vorm van The Dead Live On in Our Dreams is geïnspireerd op Perzische storytelling, waarin een verhaal zich beweegt tussen verleden, heden en het imaginaire. Doel is dat het publiek het werk kan ervaren als een arena, uitgenodigd om zelf te herinneren. Hooman Sharifi is geen gewone danser. En dit is geen gewone voorstelling.
“Ik werk altijd biografisch (…). Ik plaats echter nooit mijn persoonlijke verhalen in het centrum van mijn werk. Ik gebruik het persoonlijke element om in dialoog te gaan met onze tijd (…). De tijd verandert en zo veranderen ook mijn prioriteiten over wat ik als chorograaf en danser benadruk van mijn eigen achtergrond” (Hooman Sharifi).

choreografie, lichtontwerp & uitvoering Hooman Sharifi muziek Arash Moradi & Mehdi Bagheri geluidontwerp Terje Wessel Overland licht Martin Myrvold coproductie Montpellier Dance & DansensHus Oslo
Nederlandse première duur 70 min taal Engels

Moderator Melih Gencboyaci
afbeelding © Arash a Nejad

15/11/2019 20:15
Rotterdam Theater Rotterdam
met nagesprek Tickets