Festival Log In

  • Installatie

Waar kom je vandaan, wat draag je met je mee? Wat laat je achter?

De Festival Log In reist met de voorstellingen langs de verschillende theaters. Het is een installatie die groeit tijdens het festival en fungeert als een alternatief festival logboek. Het is een uitnodiging aan de festivalbezoekers om de voorstellingen, ontmoetingen en onderstromen van je eigen persoonlijke reis in kaart te brengen. ‘Waar kom je vandaan, wat draag je met je mee? Wat laat je achter?’ Niemand van ons komt neutraal.
De Festival Log In is een plek voor én na. Een plek om tijd te nemen om te reflecteren, te formuleren, notities te maken en te delen, jezelf te (her-)positioneren en je met anderen te verbinden, terwijl je geniet van een kopje thee. De installatie heeft verschillende onderdelen en biedt diverse soorten ontmoeting.

Join the Dots: Deep Mapping
In een systeem dat vraagt om bezoekersprofielen en vragenlijsten (enquêtes), zoekt DOTE naar een meer transparante, anonieme (privé) en betekenisvolle manier van data verzamelen. Vragen die interessanter zijn om te beantwoorden, dan in te vullen welk label jou definieert of welk nummer tussen 1 en 5 je aan wil kruisen om je mening te geven.
Geïnteresseerd om te delen wat urgent voelt voor jou, wat je mist, welk gevoel een voorstelling bij je nalaat? Deze ‘mapping’ installatie nodigt bezoekers uit om de pen op te nemen en hun eigen ervaring te traceren met emotionele en associatieve coördinaten. Het resultaat is een gezamenlijk beeld van elke voorstelling, samengesteld door het publiek op dat moment.

What do you bring, what do you leave behind?
Een interactieve installatie waar bezoekers antwoorden kunnen achterlaten op de vragen, die een rode draad door het festival vormen en zich verbinden met thema’s uit de voorstellingen en andere programma’s. Vragen als ‘hoe kan persoonlijke herinnering een vorm van verzet zijn?’ of ‘wat als kwetsbaarheid omarmd wordt als standaard?’.
Deel je persoonlijke inzichten en neem zelfs inspirerende woorden van een onbekende met je mee. Ook ons programmaboek is ontworpen als een klein reisdagboek, waarin je deze en enkele andere vragen kunt beantwoorden om jouw ervaringen te markeren.

Table Talks Wall
Een lijn met tekeningen en verzamelde notities van de Table Talks serie, verzameld voorafgaand en tijdens het festival. De tekeningen zijn de artistieke reflectie en documentatie door De Beeldvormers, bestaande uit Kyra Sacks en Machteld Aardse.
We stellen de tekeningen en notities in de theaters ten toon, zodat bezoekers het algehele proces kunnen volgen. Ze zijn ook online te bekijken in ons online magazine, waar je ook het blog over elke Table Talks kunt lezen. De Table Talks Wall groeit aan tijdens het festival met de impressies en artistieke documentatie van de twee Table Talks XL. De eerste vindt plaats aan het begin van het festival, de tweede vormt het slotstuk.

afbeelding © de Beeldvormers