What is Artivism #2

  • Workshopprogramma

Hoe kunnen we samen bewegen?

What is Artivism #2 focust op vragen als collectiviteit en gemeenschap. Een middag met workshops, muziek en een gesprek. Het project Collective Urban Gnawa, een serie workshops gebaseerd op Gnawa, trance en moderne dans, van choreograaf Khalid Benghrib nemen we als uitgangspunt. Door beide workshops te volgen op 16 november ben je klaar om mee te doen aan de collectieve voorstelling op het Beursplein in Amsterdam op 21 november.
Naast de workshops, geven Samira Dainan en gitarist Bas Gaaker van Samira’s Blues een verdere context van Gnawa. Ze nemen ons mee op een muzikale reis met een mix van magnetiserende spirituals en originele muziek van Samira Dainan met Arabische, Berberse en Afrikaanse wortels, waarmee ze in de voetsporen treedt van haar voorouders.
Een gesprek met diverse makers (waaronder Merlijn Twaalfhoven/The Turn Club, Fazle Shairmahomed en Khalid Benghrib), wiens werk zich richt op collectiviteit en gemeenschap alsook het mengen van traditie en hedendaagse praktijk vormt het derde deel van de middag. De focus ligt op artistieke strategieën om een gemeenschap te vormen en te betrekken. Wat kunnen we veranderen, wanneer we samen bewegen?

What is Artivism? is een initiatief van Afrovibes, Dancing on the Edge & Podium Mozaïek. Met twee performatieve onderzoeken, respectievelijk tijdens Afrovibes en Dancing on the Edge, met lokale en internationale makers, die zoeken naar nieuwe vormen op het snijvlak van ‘art’ en ‘activism’. De eerste editie van What is Artivism? vond plaats op 9 oktober.

PS: Breng of draag kleding, waarin je makkelijk kunt bewegen!

duur 4 uur taal Engels

 

16/11/2019 14:00
Amsterdam Podium Mozaïek
Tickets

Related Events

Wat als we samenkomen in dans, in trance?